FAQ

Veelgestelde vragen

en gegeven antwoorden

Vragen?

We hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Uiteraard met de bijbehorende antwoorden.

Overstappen van traditionele sigaretten naar de elektrische sigaret vereist weinig aanpassingen. Het inhaleren van de damp verschilt een klein beetje van het inhaleren van rook. Om hetzelfde  te ervaren moet je voldoende damp inhaleren en daarvoor moet je wel iets steviger, dieper en langer trekken.

Dit raak je echter heel snel gewoon en na een paar dagen merk je gewoon geen verschil meer.

De damp die vrij komt lijkt op rook maar is in feite waterdamp. De damp verdwijnt haast onmiddellijk en is bijna compleet geurloos. In de damp zit er naast water nog nicotine, smaakstoffen en propyleen glycol. Dit laatste is echter veel onschuldiger dan het klinkt want het zit ook in oa. muffins.

e-Liquids gebruiken propyleen glycol als drager van smaakstoffen en nicotine. Het zorgt er ook voor dat de verdamper niet gaat uitdrogen. Propyleen glycol vormt waterdamp indien deze opgewarmd wordt.

De Amerikaanse Food and Drugs Administration heeft propyleen glycol als een veilig product gekeurd. Het is immers een stof die vaak gebruikt wordt in medicijnen, maar ook in ons dagelijks voedsel.

Hoewel er nog meer wetenschappelijk onderzoek hiervoor moet gebeuren, raden we toch af om elektrisch te roken tijdens de zwangerschap.

De elektrische sigaret bevat immers nog altijd nicotine, hetgeen schade kan toebrengen aan de baby.

Mensen met hart- en vaatziekten raden we toch om eerst de huisarts te raadplegen alsook de bijsluiters van het toestel. Vooral hogere dosissen nicotine kunnen voor deze mensen gevaarlijk zijn.

In feite mag je overal elektrisch roken omdat er geen schadelijke rook vrij komt. Bovendien is de damp geurloos en heeft niemand er dus hinder van. Omdat er geen vlam is, bestaat er ook geen risico op brand.

Toch zien we meer en meer plekken waar aangegeven wordt of er wel of niet gevaped mag worden. Bij twijfel raden we altijd aan om het even na te vragen.

Maak de dop van het eLiquid flesje los. Neem een vloeistof tankje in uw hand. Stop het topje van het vloeistof flesje in het gaatje van de vloeistof tank en vul het tankje met de vloeistof. (maximaal 90% vol! )

Een vloeistoftank is een verbruiksartikel en dient periodiek vervangen te worden. Mocht u de tank toch willen schoonmaken, haal dan het het kapje wat op de tank zit los en spoel het uit met water en maak het daarna weer droog.

Niet iedereen inhaleert op de zelfde wijze, de een verbrand dus meer eLiquid doordat hij of zij langer inhaleert, en de ander weer minder door korter te inhaleren, maar het zal ergens tussen de 4 en 7 pakjes zijn.

Een verdamper is het verwarmingselement in een elektrische sigaret.Het wordt gebruikt om de vloeistof te veranderen in damp. Er zitten kleine draadjes in de verdamper vergelijkbaar met die van het gloeidraad in een gloeilamp.Bij activering van de gloeidraad warmt deze  de vloeistof op en wordt veranderd in damp.Deze damp kan vervolgens worden ingeademd en uitgeademd als de rook in een traditionele sigaret.

Een verdamper is een verbruiksartikel en dient zo nu en dan vervangen te worden. Zodra u merkt dat de smaak van de e-Liquid afneemt weet uw dat deze aan vervanging toe is. Bij gemiddeld gebruik gaat een verdamper ongeveer 4 tot 6 weken mee.

De kwalitatiever batterijen voor de joyetech elektrische sigaretten gaan volgens onze testen minstens 1 a 2 jaar mee bij intens gebruik. Goedkopere modellen variëren van enkele maanden tot zelfs 1 dag (wegwerp-sigaretten).

Dit heeft verschillende redenen. (1): Doordat u de vloeistoftank teveel in en uit de sigaret haalt word het gaatje onder in de tank groter door slijtage wat ervoor zorgt dat deze e-Liquid gaat lekken, zorg er daarom altijd voor dat u uw vloeistoftank regelmatig vervangt.(2)Doordat uw de tank voller vult met e-Liquid dan de toegestane 90%, doordat de tank tot het randje toe vol zit komt er teveel druk in de tank waardoor de vloeistof naar buiten kan komen . Zorg er daarom altijd voor dat u de tank niet te vol vult.

JWell NederlandFAQ